Incompany trainingen

Wil je ( nog beter) effectief, activerend en motiverend leren begeleiden?

Misschien herken je je in een aantal uitspraken van deelnemers aan het begin van onze cursus:

  • Ik wil de ander meer zelf laten nadenken over zijn oplossingen i.p.v. oplossingen aan te dragen.
  • Ik vind het lastig om door te vragen. Het gesprek valt vaak stil of gaat een kant op die ik niet wil.
  • Ik wil meer focussen op wat er (al) goed gaat en op de krachten van de ander. i.p.v. problemen.
  • Ik wil onze begeleiders beter ondersteunen om echt oplossingsgericht te zijn.

In deze 3-daagse cursus ga je met al dit soort vragen aan de gang. Het zijn drie dagen van:

Bewustwording: ( waarom doe ik wat ik doe? Wat wil ik nou precies bereiken? Hoe kijk ik eigenlijk naar mijn cliënten of medewerkers?)

Ontwikkeling: Je krijgt veel concrete handvatten om de juiste vragen op het juiste moment te stellen. Ook worden achtergronden en uitgangspunten uitgelegd en gedemonstreerd.

Oefening: Alles wat we bespreken gaan we oefenen. Zo merk je vanzelf wat je goed afgaat en waar je nog meer aandacht aan wil besteden. ( “ It’s better to practice a little than to talk a lot” ) Alles in een veilige sfeer met heldere afspraken over feedback.

De meeste hulpverleners werken van nature met vragen. Maar: ze zijn ook vaak zorgzaam, willen iets doen, Aanpakken. Ze stropen de mouwen op en het notitieblok komt op tafel. Voordat je het weet komen er allerlei tips of een compleet plan van aanpak.

Een reactie van een deelnemer: Dit is echt veel efficienter dan wat ik eerst deed. En het is soms zo simpel: B.v. zo’n vraag aan het begin van een gesprek: “Wat moeten we in dit gesprek bespreken wil het voor u nuttig zijn?”

Accreditatie: Klik hier voor informatie over diverse accreditaties voor deze cursus

Garantie: No cure? No pay! Wanneer je na dag 1 denkt: Dit is het niet voor mij, krijg je het volledige bedrag terug + gemaakte reiskosten.

Maar eigenlijk is dit veel belangrijker voor je: Kijk naar de vele reacties van deelnemers en zie hoe zij precies over deze training enthousiast zijn: http://www.deuitzondering.nl/reacties/

Onze doelgroep: medewerkers van wijkteams; begeleiders; supervisoren; hulpverleners; maatschappelijk werkers; gedragskundigen; coaches en docenten. Maar ook leidinggevenden.

Duur: Twee dagen achter elkaar zodat je echt de diepte in kunt. Daarna nog een terugkomdag. Deze valt ongeveer vier weken later en omvat ook een huiswerkopdracht die je in de tussentijd in jouw dagelijks werk uitvoert. In de terugkomdag wordt niet alleen ingegaan op eigen ervaringen maar zoomen we ook nog in op speciale technieken en gaan we oefenen met een trainingsacteur. Zo kun je echt de puntjes op de i zetten.

Kosten: Bij open inschrijving:€ 550,- per persoon voor twee dagen of €700,- voor drie dagen Dit is inclusief reader, koffie, thee en lunch.

In-company: €3600,- voor de driedaagse cursus met maximaal 14 deelnemers. Voor 2 dagen is het € 2400,-

In overleg kan ook een 1-daagse cursus op maat verzorgd worden. Aanvraag incompanytraining

 

Locatie: Droom Beuingen (gld) Schoenaker 10, 6641 SZ Beuningen

Inschrijven 2 daagse training klik hier.

Inschrijven 3 daagse training klik hier.

Qua inhoud kun je de volgende punten (minstens) op je bordje verwachten: