Skip to main content

Wij trainen professionals te werken aan duurzame verandering


Leren focussen op mogelijkheden en dat wat werkt.

Where you stand determines what you see and what you do not see; it determines also the angle you see it from; a change in where you stand changes everything

Steve de Shazer

Anders leren kijken

Wij verzorgen en ontwikkelen trainingen en workshops in oplossingsgericht werken. Dit doen we al meer dan 20 jaar. We doen dit vanuit een ruime ervaring in het werken met diverse doelgroepen. Ook begeleiden we teams en geven we intervisiebegeleiding en individuele coaching.

Lees meer

Leren om oplossingsgericht te kijken; te denken en te communiceren is meer dan het leren toepassen van gesprekstechnieken. Die basishouding van focussen op wensen in plaats van op problemen, het steeds onderzoeken van wat werkt en dit uitvergroten vraagt om een wezenlijk andere kijk op mensen en op veranderingsprocessen. De tekst hieronder van Steve de Shazer geeft de kern van deze manier van werken prachtig weer. Als je anders kijkt zul je ook andere dingen zien.
Na het meer dan 25 jaar mensen uit allerlei sektoren hierin te hebben getraind is dat iets wat zo ongeveer in mijn bloed zit en deelnemers geven dat ook vaak terug. (“Jack ademt het oplossingsgericht werken”)
Als trainer werk ik het liefst met werkervaringen van deelnemers en casuïstiek uit de praktijk. Weinig praten en heel veel oefenen. Bij dat oefenen wordt vooral gefocust op wat goed gaat, waardoor het voor deelnemers ook veilig is om te experimenteren
Waar mogelijk zet ik hierbij op speciale momenten graag de expertise van Siyes of Miriam of één van hun collega trainingsacteurs in. Oefenen met een professionele trainingsacteur heeft echt een meerwaarde boven het met elkaar oefenen.

Wie zijn wij

Jack Weerdmeester

Miriam Luyten

Yes van der Ploeg

Truus van der Veen